Hasta önce Radyoloji uzmanı tarafından muayene edilir, bacak fotoğrafları çekilir, daha sonra hasta ayakta dururken Doppler ultrason yapılır.
Temel olarak bacağımızda iki adet toplardamar bulunur. Bu damarlardan (derin ven) ana toplardamarda varis görülmez. Ancak safen ven ismi verilen yandaki diğer damarda varis görülür.
Varis neden oluşur başlığı altındaki açıklamalar dışında Gebelikte buna ek bazı etkenler ortaya çıkar. Bu da varisi gebelerde daha sık görmemize yol açar.
Temel olarak ağrısız varis tedavisi uygulamasında tedaviye başlamadan önce tedavi uygulanan bölgeye bölgesel uyuşturma sayesinde işlem sırasında bacakta ağrı duyulmasının önüne geçilir.
Varis tedavisi esnasında en fazla çekinilen konulardan biri tedavinin ağrılı olup olmadığıdır. Kılcal varislerin köpük tedavisi (skleroterapi) ile tedavisi çok az ağrı yapabilir.
Varis Tedavisinin Riskleri Nelerdir sorusuna karşı verilecek cevaplar çeşitli olmakla birlikte özellikle Lazerle varis tedavisi sırasında oluşabilecek riskler çok azdır.
Hamilelikte olan kilo ve basınç artışı sebebiyle bacaklarda varis oluşabilmektedir. Varisler, hamilelik süresince görüntü olarak rahatsız ettiği gibi ağırlık hissi, kaşıntı, ağrı, yanma, kramp gibi şikâyetlere de neden olmaktadır.
Varis Nasıl Tedavi Edilir ? Varis genel olarak bir toplardamar hastalığı olduğundan bu hastalığın tedavisi geçmişte hastalıklı damarın ameliyat ile vücut dışına koparılarak çıkarılması olarak kabul ediliyordu.