Sık Sorulanlar

Köpükle Varis Tedavisi

Köpükle Varis Tedavisi Ankara

Skleroterapi için kullanılan ilacın köpürtülerek uygulanmasıdır. Köpükle varis tedavisi çoğu zaman hastalar tarafından anlaşılamaz. Ancak burada kast edilen köpük tedavi için kullanılan sklerozan maddenin özel bir alet ile köpürtülerek uygulanmasıdır.

Köpükle Varis Tedavisi

Köpükle varis tedavisi çok ince kılcal damarlardan daha kalın ancak ana safen toplardamardan ince damarlar için uygulanır. Köpükle varis tedavisi ile damar içine verilen köpük damar içini tahrip ederek damarın yapışmasını ve kapanmasını sağlar. Bu sayede varis olmuş olan damarın kapatılması sağlanır.

Köpükle tedavi uygulanarak kapatılan damar tekrar açılamaz. Böylece varis tedavi edilmiş olur.

Sıklıkla kılcal varislerin tedavisi için kullanılan bu yöntemde köpükle tedavi sonrasında geçici olarak yanma hissi oluşur. Ancak bu durum karşısında varis tedavisi yapılan bölgeye soğuk kopresyon önerilir.

Köpükle tedavi uyanık ve lokal anestezi uygulanmaksızın yapılır. İşlem neredeyse acısız denilecek kadar hafif bir ağrıyla tamamlanır. Ameliyat gibi kesme ve dikme işlemlerine kesinlikle gerek duymadan uyguladığımız köpükle varis tedavisi en çok tercih edilen tedavi yöntemimizdir.

Bir hayli rahat ve kolay uyguladığımız köpük tedavisi kapsamında hastalarımıza narkoz ya da uyuşturucu vermek zorunda kalmayız. Hiçbir ameliyat odasına ihtiyaç duymadan da uygulayabildiğimiz.

Köpükle varis tedavisi kapsamında özel sıvı bir ilacı belli işlemlerle köpürterek işe başlarız. Sonrasında skleroterapi uygulanamayacak kadar az aşamalı bir varis varsa köpükle varis tedavisi özellikle bu alanda uygulanır.

Skleroterapi tedavisi ile iğneleri ve birkaç ışını kullanmak zorunda kalmaktayız. Şayet varis hastalığı bu derece ilerlemediyse köpük tedavisi sayesinde hemen o anda varisi ortadan kaldırabilmekteyiz.

Hastalarımız bu hastalıktan şikayetçi olarak kliniğimize gelirler. Derhal tedavi odamıza alırız ve öncelikli olarak varisin geldiği aşamayı inceleriz. Sonrasında hastamızın ne tür bir tedavi istediğine dair sorular yöneltiriz. Daha sonra ise istediği ağrısız ve ameliyatsız tedaviler için köpüklü tedavimizi ya da çorap tedavimizi uygulamaya başlarız. Köpük kullanarak elde ettiğimiz neticeler anlık sonuçlar vermektedir.

Hastamız kliniğimize yürüyerek işlem için gelir ve köpük tedavisi bittikten sonra işine gücüne rahatlıkla dönebilir. Köpük tedavimizi yalnızca hastalığı ortadan kaldırmak amacıyla kullanmayız. Aynı zamanda estetik varis tedavisi ya da ameliyatsız varis tedavisi uyguladığımız anlardan sonra da kullanabilmekteyiz. Buradaki amacımız ise cilt yüzeyinden görünen son kılcalları kapatmak ve bir takım başka rahatsızlıkları sonlandırmaktır.

Köpükle varis tedavisi lazerle varis tedavisi sonrası tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Köpükle varis tedavisine başlamadan önce ana toplardamarların ayrıntılı olarak incelenmiş olması kesinlikle tavsiye edilmektedir. Bu nedenle renkli doppler ultrason ile tetkik yaptırmadan köpük tedavisi yapılmaması gerekir.

Köpükle varis tedavisi hakkında daha fazla bilgi ve randevu için bize ulaşın!

Köpükle Varis Tedavisi Sık Sorulan sorular
  • Varis Tedavisinde Ağrı Sorunu
    Varis Tedavisinde Ağrı Sorunu

    Varis tedavisi esnasında en fazla çekinilen konulardan biri tedavinin ağrılı olup olmadığıdır. Kılcal varislerin köpük tedavisi (skleroterapi) ile tedavisi çok az ağrı yapabilir. Ancak köpük tedavisi dışındaki varis tedavi yöntemlerinde, ağrı kesme yöntemi kullanılmazsa (anestezi ve femoral blok) tedavi ağrılı olabilir.

    Varis tedavisi sırasında hastalar normal şartlarda hiç bir şekilde ağrı hissetmemesi için gereken hazırlık yapılmalıdır. Lazerle varis tedavisi ya da köpük tedavisinin ağrılı olduğunu bildiren hastalar vardır. Uygun ağrı kesme yöntemleri kullanıldığında varis tedavisinin hiç birinde ağrı hissedilmez. Tedavi işlemi sırasında sohbet edilebilir, kitap okunabilir ya da müzik dinlenebilir. Bazı hastalarımız işlemi hatırlamak istemeyebilir. Bu durumda genel anestezi kullanmadan, daha basit yöntemlerle hastalarımız kolaylıkla uyutulabilir.

  • Varis Tedavisinin Riskleri Nelerdir?
    Varis Tedavisinin Riskleri Nelerdir?

    Varis Tedavisinin Riskleri Nelerdir sorusuna karşı verilecek cevaplar çeşitli olmakla birlikte özellikle Lazerle varis tedavisi sırasında oluşabilecek riskler;

    Lazerle varis tedavisinden sonra, işlem yapılan damar boyunca damar çevresinde çeşitli oluşumlar meydana gelebilir. Meydana gelen bu sıkıntılar tamamen geçici olup hastadan hastaya değişmekle birlikte bu riskler farklılık gösterir.

    Varis tedavisinin riskleri;

    1. Ağrı,
    2. Kızarma,
    3. Morarma ve
    4. Hafif şişlik

    gibi sıkıntılar olmakla birlikte bu durum herhangi bir risk yaratmaz. Zamana bağlı olarak geçer. Tedavisi sırasında ve sonrası damarda pıhtı oluşumu ve bu pıhtının akciğere ulaşması da istatistik olarak çok düşüktür. Bu olasılık ameliyatta daha yüksek kabul edilmektedir.

    Varis Tedavisi Riskleri

    Varis tedavisi, insana uygulanan tüm işlemlerde olduğu gibi belli Varis Tedavisi Riskleri taşımaktadır.  Bu riskler ister köpük tedavisinde ister lazer tedavisinde belirli ölçüde bulunmaktadır.

    Ancak bahsi geçen varis tedavisi yöntemlerinin her ikisi de cerrahi yöntemlere göre çok daha az risklidir. Zira işlem esnasında cerrahi uygulamaya göre çok daha az girişim gerçekleşir.

    Lazerle varis tedavisi (Buharla varis tedavisi veya Radyofrekans yönetimi için de benzerdir) sonrası riskler:

    Lazerle ya da Radyofrekans ile varis tedavisi sonrasında işlem yapılan damarın çevresinde ağrı, kızarıklık, morarma ve hafif şişlik görülebilir. Ancak bu belirtiler her hangi risk taşımaz. Zamanla düzelir.

    Lazer tedavisi ve Radyofrekans tedavisi bacak ön yüzünde diz altına da yapılırsa uyuşukluk, karıncalanma ve hissizlik oluşabilir. Bu belirtilerin geçmesi 3-6 ay ve nadiren daha uzun sürebilir. Kişiye zarar vermez. Lazer varis tedavisi esnasında ve sonrası damarda pıhtılaşması ve akciğere atması bilimsel olarak son derece seyrek görülmektedir. Bu tedavi dışında ameliyatta da aynı risk vardır.

    Skleroterapi (köpük tedavisi ya da iğne tedavisi) sonrası olabilecek riskler:

    Skleroterapi uygulanan kılcal, orta boy ya da büyük varislerde %10 oranda (on kişide bir) kahverengi bir lekelenme oluşabilir. Bu durum tamamen geçici olup, ancak vücudun bunu geçirmesi bazı kişilerde hızlı bazı kişilerde yavaş olur ve bazen birkaç ay sürebilir.

    Skleroterapi esnasında kullanılan ilaç yakıcı bir ilaçtır. Köpük şeklinde uygulandığında daha da etkili olur. Varisli damara verilen bu ilaç bazen iğne giriş deliğinden çıkarak deride küçük yaraların oluşmasına sebep olabilir. Çok sık görülmez (%1 civarı). Genel olarak varis tedavisi sonrası izlenen sorunlar geçicidir ve zamanla kendiliğinden ortadan kaybolur.

    Varis Tedavisi Riskleri hakkında daha fazla bilgi ve randevu için bize ulaşın.
  • Emzirirken Varis Tedavisi Olabilir mi?
    Emzirme Döneminde  Varis Tedavisi

    Hamilelikte olan kilo ve basınç artışı sebebiyle bacaklarda varis oluşabilmektedir. Varisler, hamilelik süresince görüntü olarak rahatsız ettiği gibi ağırlık hissi, kaşıntı, ağrı, yanma, kramp gibi şikâyetlere de neden olmaktadır.

    Hamilelik süresince karın içinde basınç artışı sürdüğünden ve asıl mesele evladınızın sağlam ve hastalıksız olarak dünyaya gelmesi olduğundan bu problemler önemsenmemekte ama evladınızı elinize aldıktan ve hastalıksız olduğunu gördükten sonra kendi şikayetleriniz ön plana çıkmaktadır.

    Varisleri olan bir anne gelince;

    1. Varis muayenesi ile bacaklar değerlendirilir.
    2. Ayakta yapılan Bilateral Alt Ekstremite Venöz Doppler Ultrason ile damarlar incelenir, hastalıklı damarlar belirlenir.
    3. Venöz haritalama yapılır, varisli damarlar belirtilir, EVLA ya da köpük skleroterapi, hangisinin yapılacağına karar verilir.

    Yapılacak tedavilere göre açıklarsak;

    EVLA sırasında;

    1. Lokal anestezi uygulanır, etkisi maksimum 15-20 dakikada geçer. Yani işlem biter bitmez lokal anestezinin etkinliği kaybolur, hem ağrısız bir işlem gerçekleşir, hem de işlem sonrası hastaya çorabı giydirilirken lokal anestezinin etkisi geçmiş olur.
    2. EVLA (Endo Venöz Lazer Ablasyon) ince, kan alma iğnesi gibi bir iğne ile yapılır. Lazer fiberi damar içine yerleştirilir, ultrason eşliğinde damar çevresine koruyucu-lokal anestezikli sıvı enjekte edilir, böylece damar yakılırken çevre dokular korunmuş olur.
    3. İşlem sırasında damar içine lazer enerjisi verilir, damarın içini yakarak etki eder, dolayısıyla dolaşıma geçen herhangi bir ilaç yoktur, sadece lokal olarak etki etmesi istenen damarı kapatır. Emzirmeyi etkilemez, dolaşıma ve dolayısıyla süte geçen herhangi bir şey yoktur.
    4. İşlem maksimum 1-1,5 saat sürer. Böylece hem anne bebeğinden ayrı kalmamış olur, hem de bir sonraki emzirme periyoduna anne yetişir
    5. Genel anestezi yapılmadığı için annenin ayılma süreci de olmayacaktır, ayrıca vücudunda kalan bir anestezik madde olmayacağından süte geçmesi ihtimali de yoktur. İşlem sonrası hasta çorabı giydirilir giydirilmez bebeğini emzirebilir.
    6. İşlem sonrası hastanın yatması gerekmez, yürüyebilir, evine gidebilir.

    Köpük tedavisi sırasında;

    1. Verilen ilaç, damarlarda küçülme ve yapışmaya neden olur, dolayısıyla etkisi lokal olarak kalır.
    2. İşlem maksimum 1-1,5 saat sürer.
    3. İşlem sonrası hastaya yürüyerek evine gidebilir.

    Yani hem kullanılan ilaçlar süte geçmez, hem de anne bebeğinden uzun süre ayrı kalmamış olur.

    Emzirme dönemi, annelerinin bebekleriyle ilgilendiği kadar kendileriyle de ilgilendikleri bir dönem olabilir. Bebeğinizi mutlu etmek ne kadar önemliyse kendinizi mutlu etmeniz de o kadar önemli.

    Mutlu anne= Mutlu bebek. Sağlıklı ve mutlu günler diliyorum...

  • Varis Tedavisi Sonrasında Tekrarlar mı?
    Varis tedavisi sonrasında tekrarlar mı?

    Varis tedavisi olan tüm hastaların akıllarından aynı soru geçer. Varis tedavisi sonrasında tekrarlar mı?

    Tekrarlama riski oldukça düşüktür.

    Varis genetik yatkınlık ile ortaya çıkan bir hastalık olduğu için varisin tekrarlama ihtimali her zaman mümkündür. Ayrıca uzun süre ayakta kalmayı gerektiren bir işin yapılmaya devam edilmesi (garsonluk gibi) hormonal bozuklukların devam etmesi de varisin tekrarlamasına neden olabilir.

    Tüm bunlara rağmen varis tedavisi sonrasında varisin tekrarlama ihtimali oldukça azdır.
    Varis hastalığı nedeniyle tedavi olmuş bir kişinin tedavi ihtiyacı olmayan kişilere göre bu hastalığa daha yatkın olduğu şüphesizdir. Bu nedenle her ne kadar tedavi olunmuş olsa da tedavi edilmemiş olan diğer toplardamarların varis olma ihtimali vardır. Bu nedenle tedavi olan kişilerin kendilerini bu hastalıktan korumak için gerekli önlemleri almaları ve olabildiğince ayakta uzun süre durmamaya çalışması gerekir.

    Varis tedavisi sonrasında tekrarlar mı? daha fazla bilgi ve randevu için bize ulaşın.
Uzm. Dr. Rengin Türkgüler Sorularınızı Cevaplıyor
  • Z
    Zeynep18.07.2024

    Merhaba benim sağ ve sol bacağımın arka tarafında varis başlangıcı var ultrasonda bir şey çıkmadı doktor varis başlangıcı olduğunu söyledi ama bazen ağrı yapıyor sızlıyor. Ben köpük tedavisi ile ilgili bilgi almak istiyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Detaylı bilgi için bize 0312 224 13 14 -0532 385 31 93 telefon numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.

  • N
    Nazan Izler07.05.2022

    Ben 2007 yılında köpük tedavisi oldum ve geçti ama 10 sene sonra yine 2 bacağımda damar defarmasyonu oldu şimdi yine köpük tedavisi olmak istiyorum fiyatı ne kadar

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Nazan Hanım merhaba, gün içinde sizi arayarak detaylı bilgi verilecektir. Sağlıklı günler dilerim.

  • H
    Hacer Korur15.10.2019

    Rengin hm merhaba 12 yıl kadar önce her iki bacağımdaki varisli damarlar çıkarıldı. 10 Yıl sonra tekrar varis oluştu ve geçen yıl sağ bacaktan tekrar damar çıkarıldı.. şu anda sağ bacağımda tekrar ağrılar başladı. Bir ayağa yapılan 2 damar çıkarma işleminden sonra Köpük tedavisi uygulanabilir mi.. Aynı ayakta 3 kez damar iptal işlemi sağlık açısından problem olmaz mı. Teşekkür ederim.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Hacer hanım merhabalar. Kılcal ve orta seviyedeki damarlara köpük skleroterapi tedavisi yapılabilir. Net konuşmak ve bilgi vermek için muayene edilmeniz ve tedavinizin belirlenmesi ayrıca erken tedavi olmanız sizin için çok önemli olacaktır. Daha detaylı bilgi için 0532 385 31 93 yada (0312) 224 13 14 numaralı klinik hatlarımızı arayabilirsiniz. Sağlıklı günler.

  • R
    Rabia31.07.2019

    Ben bugün köpük tedavisi aldım ama Sarma işlemi sıkı olmadığı için bandaj 1 iğne yerinden açılmış bir sorun teşkil eder mi o açılan yer morarma yaptı ve çok ağrıdı

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Rabia hanım geçmiş olsun. Çorabın veya bandajın baskısı bu durumda önemli. Tedavi olduğunuz doktorunuza başvurursanız size yardımcı olabilir. Ben tedavi etmediğim için net bilgi veremiyorum maalesef.Teşekkürler.

  • E
    Elif Atakal30.05.2019

    Merhaba Rengin Hanım, Ankara Şehir Hastanesinde Kalp Damar Cerrahisine bacaklarımda ve ayaklarımda ağrı ve şişme şikayeti ile gittim, doppler çekimi yaptırdım. Sonucunda her iki bacağımda venöz yetersizlik çıktı. Sol bacağımda 7mm, sağ bacağımda 4,5mm imiş. Köpük yöntemi ile bu sorunumdan kurtulabilirmiyim? Söz konusu yöntemi yada sizin uygun bulacağınız tedaviyi SGK karşılıyormu? İlginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Elif hanım geçmiş olsun. Yazdığınız sonuçlara göre varis olduğunuz düşünülür. Ancak kesin olarak hangi tedavi yönteminin uygulanacağını yapacağım ayakta venöz doppler ile belli olur. Bir venöz harita çıkarılıp ona göre tedavi yapılır. Sizin yazdığınız bilgilere göre köpük tedavisi ile varis tedavisi uygun olmaz. Bu genişlikteki varislerin tedavisinde lazerle varis tedavisi (EVLA) uygulanması gerekir. Yine belirtmeliyim ki sizi görmeden ve venöz doppleri kendim yapmadan net konuşmam doğru olmaz. İyi günler dilerim.

  • E
    Elif Gül Fırat13.12.2018

    hocam merhaba, kılcal damar çatlamasının tedavisi mümkün müdür. bir de kılcal damar çatlaması tedavisi Ankara da bulunan kliğinizde yapıyor musunuz. Kılcal damar çatlaması tedavisi fiyatları hakkında bilgi verir misiniz.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Öncelikle geçmiş olsun Elif hanım. Buradan tanı koymam oldukça zordur . Kliniğimde sizi muayene etmem ve doppler ultrason çekmem gerekmektedir. Doppler us sonucuna göre çıkardığım venöz haritalamaya göre size uygun olan tedaviyi elbette yapıyorum. Kliniğimiz Ankara'dadır. 0532 385 31 93 numaralı hattımızdan bize ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.Teşekkürler.

  • M
    Meryem Kısa17.10.2018

    Doktor hanım benim bacaklarımda çok miktarda kılcal varisler var ve bu varisleri daha önce lazerle yaktılar. Daha sonra yine çıktı. Acaba sizin yaptığnız gibi köpük tedavisi yaptırsam tekrarlar mı?

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Geçmiş olsun Meryem hanım.Skleroterapi köpük tedavisi, içerisine verdiğim ilaç sayesinde damarı önce yakar hemen ardından kapatır. Dışarıdan bir müdahale olmadığı,tamamen içeriden etkisiz hale getirdiğim damar da tekrarlama söz konusu değildir.Fakat sağlıklı damarlarınız varis olabilir.

  • E
    Esra26.07.2018

    Merhaba Rengin Hanım yıllardır varis şikayetim var 2 ameliyat sayısız skleroterapi oldum ve sonuç her dr ayrı bir imza bıraktı. Damar dışına kaçan ilacın yanma etkisinden kaynaklı kahverengi pigmentasyon oluşumu ve her skleroterapiden sonra yapılan yerde yoğun oluşan kılcal damarlanlanma. Bir sürü masraf ve umut sonuç daha da kötü. Kılcal damarların kesin çözümü var mıdır? İyi günler

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Öncelikle geçmiş olsun Esra hanım. Varis tedavisinde ameliyatı kesinlikle önermiyoruz. Varisli damarı kopararak çıkardıkları için yan dallara zarar vererek yeni varis oluşumuna sebebiyet vermekte ve tekrarlama söz konusudur. Size yapılan işlemlerin burada değerlendirilmesi zordur.Kliniğimizde Dr. Rengin hocamız Doppler US çekerek damarlarınızı rapor eder ve daha sonra size uygun olan tedavi planını belirleyerek sizin sağlık sorununa çözüm üretecektir. Skleroterapi (Köpük Tedavisi) uyguladığımız hiç bir hastamızda tekrarlama söz konusu olmamıştır. 1/2 seansta hastalarımızı sağlığına kavuşturmuş olup sıkıntılarından kurtarmaya yönelik tedavi uyguladı Dr. rengin hoca. Bunların yanı sıra sağlıksız damarlarınızı tedavi ettikten sonra sağlıklı damarlarınızı varislerden nasıl korumanız gerektiği konusunda size kliniğimizde eğitim veriyoruz. Tedavi ve tedaviden sonra sürekli iletişim halinde oluyoruz ve ücretsiz kontrollerimizde sizi yakından takip ediyoruz. Bize bırakmış olduğunuz telefon numaranız ile sizi arayarak iletişime geçmek biz varis klinik ailesini mutlu eder. Fiyat Bilgisi ve Randevu için bize (0312)224 13 14 numaralı telefonumuzdan ulaşabilirsiniz.

Soru Sor
Ufuk Üniversitesi Cad. Farilya Bussines Center, No:8, Kat:14, Ofis:68, Çukurambar, Çankaya
uzm. dr. rengin türkgülerUzm. Dr. Rengin TürkgülerRadyoloji Uzmanı
0532 385 31930312 224 1314